Lower Body

Air squat

maandag februari 19, 2018

Zet je voeten buiten heupbreedte en duw de knieën naar buiten. Zak eerst door de knieën en open de heupen zodra je mobiliteit beperkt wordt. Druk jezelf via je hielen omhoog terwijl je torso recht blijft.

Lees meer

Banded split squat

dinsdag september 17, 2019

De Banded split squat is zo een fitness oefening die je niet vaak in een commerciele gym ziet. Door het elastiek maak je van deze onderlichaam movement weer een echte full body variant. De split squat is bij de echte sportschool fanaten wel bekend en wordt vaak in een zin genoemd met de lunge of […]

Lees meer

Box squat

maandag oktober 15, 2018

Ga met je hakken tegen de box aan staan en zet de voeten op heupbreedte. Zak door de knieën tot je de box raakt met je billen en pauzeer.

Lees meer

Box steps

vrijdag maart 2, 2018

Gebruik hiervoor een verhoogde box. Sta recht voor de box en stap met een voet op de box. Zet tijdens de beweging volledige druk op het bovenbeen en kom langzaam terug in beginpositie.

Lees meer

Bulgarian split squat

maandag februari 19, 2018

Houdt de armen of dumbbells stijf langs het lichaam. Plaats een voet op een verhoging en zak recht naar beneden, maar houdt druk op het voorste been. Duw jezelf met je hiel weer naar beginpositie.

Lees meer

Cable pull through

maandag februari 19, 2018

Hang de kabel op het onderste punt van een kabelstation en ga met je rug naar het kabelstation staan. Buk en pak het touw vast tussen je benen. Houdt tijdens de beweging je rug recht en kom omhoog door explosief je heupen te sluiten.

Lees meer

Calf raise

maandag februari 19, 2018

Ga zitten op de stoel en plaats je voorvoeten op het platform. Laat jezelf volledig zakken en duw jezelf met je voorvoeten weer omhoog.

Lees meer

Elevated glute bridge

dinsdag september 17, 2019 Lees meer

Front Lunge

maandag januari 27, 2020

De front lunge is een knie dominante oefening, net zoals de reverse lunge. Dat wil zeggen dat de beweging ontstaat door het buigen vanuit de knie. De reverse lunge is een unilaterale beweging, omdat de nadruk ligt op één been. Dit is anders dan bijvoorbeeld een squat waar je vanuit beide knieën buigt. Unilateral is […]

Lees meer

In deze categorie Lower body vind je isolatie oefeningen voor benen, billen, bekken, hamstrings, quadriceps en kuiten.