Main Lifts

Back squat

maandag februari 19, 2018

Plaats de bar op je bovenste rugspieren en pak de bar smal vast. Zet je voeten buiten heupbreedte en duw de knieën naar buiten. Zak eerst door de knieën en open de heupen zodra je mobiliteit beperkt wordt. Druk jezelf via je hielen omhoog terwijl je torso recht blijft.

Lees meer

Barbell overhead press

maandag februari 19, 2018

Zet de voeten op schouderbreedte of wijd neer. Pak de bar iets breder dan schouderbreedte vast. Duw de bar vanaf de schouders omhoog en duw de bar recht boven je hielen uit.

Lees meer

Barbell row

maandag februari 19, 2018

Plaats de voeten op heupbreedte en pak de bar vast op schouderbreedte. Breng het gewicht omhoog door de ellebogen naar achteren te duwen. De bar moet constant in de lucht blijven elke herhaling.

Lees meer

Conventional deadlift

maandag februari 19, 2018

Zet de voeten neer op heupbreedte en open je heupen. Pak de stang overhands vast en creëer spanning door de lats aan te spannen. Zet jezelf af in de grond en verplaats je zwaartepunt naar achteren. Als de stang voorbij de knieën komt, sluit je de heupen en kom je recht overeind.

Lees meer

Flat bench press

maandag februari 19, 2018

Plant de schouderbladen in het bankje en zet je voeten zover mogelijk, plat op de grond, naar achter getrokken. Bouw voorspanning op en laat de barbell gecontroleerd zakken tot de borst. Bij het uitduwen van de bar druk je je voeten zo hard mogelijk in de grond.

Lees meer

Front squat

maandag februari 19, 2018

Plaats de barbell op de voorkant van je schouders en gebruik je vingers om de barbell te stabiliseren. Houdt de ellebogen zo hoog mogelijk. Zak door je knieën en houd je torso recht.

Lees meer

Hip-Thrust

maandag februari 19, 2018

Plaats een verhoging of platte bank op een stabiele manier zodat deze niet verschuift. Ga hier met je rug tegenaan zitten en rol de barbell over je benen en plaats deze op heup hoogte. Wij raden aan om een kussen of matje tussen de barbell en je heupen te gebruiken voor iets meer comfort. Verplaats […]

Lees meer

Incline bench press

maandag februari 19, 2018

Plant je schouderbladen vast in het bankje en plaats je voeten zover mogelijk, plat op de grond, naar achter getrokken. Til de barbell uit het rek en laat hem zakken tot het contact met je borst maakt. Duw nu explosief de barbell weer omhoog.

Lees meer

Romanian deadlift

maandag februari 19, 2018

Zet de voeten neer op heupbreedte en pak de barbell net buiten schouderbreedte vast. Lift de barbell als een conventionele deadlift. Laat de barbell nu langs de bovenbenen langzaam zakken tot de hamstrings volledig onder spanning staan. Dit punt is vaak net onder de knie. Kom weer explosief omhoog en sluit explosief de heupen.

Lees meer

Sumo deadlift

maandag februari 19, 2018

Zet je voeten buiten schouderbreedte neer en plaats je tenen wat naar buiten. Pak de barbell vast op schouderbreedte en bouw spanning op door je lats aan te spannen. Spreid visueel de vloer met je voeten en verplaats jouw zwaartepunt naar achter terwijl je de barbell lift. Sluit bovenin explosief de heupen en laat de […]

Lees meer

Bij de categorie Main Lifts zijn er oefeningen waar meerdere spiergroepen worden aangesproken. Oftewel compound of full body oefeningen.

Wat zijn full body oefeningen?