Blog /

UPDATE: 3-jarig jubileum & personal training studio

zondag oktober 18, 2020

3- jarig jubileum

Degene die ons al wat langer en/of beter kennen weten dat DC Strength Transforming Training is ontstaan vanuit de gedachte om een eigen sportschool te openen. Puur vanuit onze visie dat er bij bestaande clubs in de buurt te weinig kennis was om mensen goed te laten bewegen en efficiënt hun doel te laten behalen. Sportscholen zijn tegenwoordig voor iedereen toegankelijk, wat opzich goed is natuurlijk. Jammer genoeg gaan veel mensen nog steeds de sportschool in met de gedachte: het zal vanzelf wel goed komen, nu ik er ben. Helaas is niks minder waar en daar wilden wij wat aan veranderen. 

Wij wilden daarom een gym openen in Middelburg die stond voor kwaliteit. Een streven was om ieder lid tevens te begeleiden en daarbij genoeg kennis over te brengen om die persoon veilig, verstandig en efficiënt zijn of haar doel te laten bereiken. Na enig research vroegen we onszelf af of mensen wel geholpen wilden worden. Daarnaast rees de vraag of we wel onze kwaliteit konden waarborgen op het moment dat je het ook druk hebt met het runnen van een sportschool. Denk aan mensen inschrijven, toezicht houden en andere randzaken. 

Uiteindelijk vonden we het best een groot risico om zonder concrete leden aan zo’n investering te beginnen. De huur van een pand, een goed gevulde zaal met apparatuur, de juiste vergunningen en verzekeringen. Door actief bezig te zijn in de branche kwam de kans om een eigen brand op te bouwen als personal trainers bij Basic-fit Middelburg op ons pad. Deze kans pakten we met beide handen aan, we hadden namelijk inmiddels onze opleiding tot personal trainer al afgerond. Op deze manier konden we vanuit ons eigen bedrijf mensen werven die geholpen wilden worden of niet wisten waar ze moesten beginnen qua krachttraining, vanuit een ruimte bij Basic-fit. Zo konden we ons verder ontwikkelen als trainers en de leden van de club te voorzien van training en/of kennis. 

Dit ging ons bijzonder goed af! Afgelopen week was ons 3-jarig jubileum, waar we trouwens helemaal niet bij stil hebben gestaan. Ondanks het feit dat we in rare tijden leven, zijn wij gelukkig druk genoeg met vanalles en nog wat. Daardoor hebben we dit niet perse als een bijzonder moment opgemerkt. 

Afgelopen 3 jaar hebben wij meer dan 100 mensen mogen begeleiden, bij elkaar opgeteld goed voor duizenden uren personal training. Sommige klanten kwamen voor een paar lesjes ‘bijspijkeren’, anderen voor 3 maanden kennismaking met krachtsport, maar ook mensen die al vanaf dag 1 of vlak daarna bij ons trainen. Waarvoor wij erg dankbaar zijn. 

Personal Training Studio

Als ondernemer streef je altijd naar meer en beter, hierdoor bleef dat gevoel van een eigen plek of locatie kriebelen. Anderhalf jaar geleden speelden weer de gedachten om toch iets van onszelf te hebben op. Een half jaar later (een jaar geleden), lagen de concrete plannen op de tekentafel. Dit keer anders dan de eerste keer: geen grote commerciele sportschool, maar juist iets kleiners. Groot genoeg om afgezonderd klanten in een luxe omgeving te laten sporten. Een eigen thuisbasis, aldus: DC PERSONAL TRAINING STUDIO. Deze wordt gebouwd naast het woonhuis van Dimitri aan de Jazzroute 151 in Middelburg. Dit is in de wijk Mortiere, direct gelegen aan de N57 en A58, waardoor het makkelijk te bereiken is met de auto vanaf Vlissingen of Goes of op de fiets vanuit Nieuw en Sint-Joostland, Arnemuiden en de wijken Dauwendaele en Middelburg-Zuid.Voor de duidelijkheid: daarnaast blijven we ook nog steeds werkzaam in Basic-fit Middelburg om ook daar leden te kunnen bedienen. 

fullsizeoutput_503

De studio wordt voorzien van alle fitness apparatuur die volgens onze visie nodig is voor gedegen kracht- en conditietraining. Wij hebben gekozen voor ATX fitnessKeiser Europe en KustomKit Gym Equipment als leveranciers van onze materialen, om jullie op de allerbeste manier van dienst te kunnen zijn. Wil je de bouw en inrichting op de voet volgen? Houd dan onze nieuwe instagram pagina @strengthtranformingstudio in de gaten.

Binnen de personal trainingsstudio kun je gebruik maken van een welverdiende douche en een lekker bakje verse koffie of thee, uiteraard wanneer dit weer is toegestaan volgens de richtlijnen van het RIVM. Zelfs vers fruit of gewoon een boterham staan in de toekomst voor jullie klaar. Zo kun je na je training gelijk weer door met je dagelijkse bezigheden. De studio opent naar verwachting op 1 januari officieel haar deuren, maar daarvan houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

De bouw van de studio is 3 maanden geleden gestart en momenteel in volle gang. Dimitri heeft zich hiervoor afgelopen jaar behoorlijk verdiept in het vergaren van vergunningen en de bouw van de studio. De realisatie van de studio wordt uitgevoerd door Bosman Bouw, die al onze wensen in de bouw heeft meegenomen. Zo beschikt de ruimte o.a. over versterkte wanden die veel weerstand kunnen verdragen, om de zware squat racks op te bevestigen. Een extra sterke gevlinderde betonvloer voor zware last per vierkante cm, zodat er zwaar geladen barbells op de grond kunnen rusten. Een puntdak voor een hoog en ruimtelijk gevoel wanneer je de ruimte betreedt. Over ⅓ van de ruimte wordt tevens een verdieping aangebracht, deze gaan we gebruiken als kantoor en lounge ruimte. Vanaf daar is er uitzicht op het trainingsgedeelte op de begane grond en heb je tijdens het trainen geen last van andere leden die of wachten op hun volgende training of nog even blijven hangen.

Tot dusver zijn jullie nu weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen DC Strength Transforming Training. Wij hopen jullie in de toekomst te blijven bedienen van kennis, training en goede klantgerichte service.

Dimitri & Charmain