Blog /

We zijn weer terug!

dinsdag mei 18, 2021

Strength Transforming Studio open

Waar wij in ons vorige blog (alweer even geleden) schreven dat ons streven was om op 1 januari 2021 onze personal training studio te openen, werd deze al gesloten voordat we officieel open konden. De lockdown van 15 December 2020 gooide namelijk roet in het eten. In ons geval kwam dit niet heel slecht uit, want 1 januari opengaan was achteraf toch iets té optimistisch. We hadden ons vooraf niet gerealiseerd dat er zo gigantisch veel werk in dit project zou gaan zitten. Het bouwen en klussen tussen personal trainingssessies door zorgden ervoor dat we tot de lockdown nooit echt door konden pakken. We hebben daarom ook niet lang getreurd en ons na het nieuws gelijk volledig op de nieuwe locatie gestort. We hebben achteraf veel meer zelf geklust dan we op voorhand van plan waren. 

Plaatsen steunbalken dak
Het plaatsen van de steunbalken voor het dak

Eind 2020 en begin 2021 zijn we vooral bezig geweest met de ruwbouw zoals: het leggen van de dakpannen, het graven en leggen van de water afvoer. Waarna we ons gelukkig in de meest koude periode naar binnen konden begeven. Binnen gingen we verder met het sausen van de wanden, leggen van het kunstgras voor de sprintbaan en rubberen vloer. Verder hebben we ons bezig gehouden met het afwerken van de kleed- en doucheruimte, ophangen van verlichting en ventilatie en tig andere klusjes die onze dagen van dag tot dag vulden. 

Tussendoor kregen we bezoek van o.a. morteks voor het stripen van de ramen en het ophangen van het DC logo aan de buitenzijde van de ruimte en keiser die onze functional trainer kwam installeren.

Strength Transforming Studio voorzijde
Het plaatsen van het logo op de voorgevel

Het cable station van keiser is een van onze voornaamste krachtstations. Deze werkt op verstelbare weerstand door middel van pneumatische druk waardoor er minder schokbelasting is. Door middel van luchtdruk worden de bewegingen niet beperkt door zwaartekracht en kan er op volledige snelheid getraind worden. Als je snelheid combineert met kracht genereer je power. Hierdoor kun je high performance trainingen uitvoeren op het hoogste niveau. Tevens zorgt deze wijze van trainen voor minder blessures door minder belasting op gewrichten en bindweefsel. Je kunt de functional trainer op allerlei hoeken en standen instellen en tot op 100 gram nauwkeurig afstellen. Dit maakt de keiser ook erg geschikt voor de wat oudere generatie en mensen met blessures of bewegingsbeperkingen. 

Een blik in de studio met onder andere apparatuur van Keiser en ATX Fitness.
Links in beeld de functioneel trainer van Keiser en rechts de wall racks van ATX.

Voor de verdere inrichting zijn we voor degelijk en kwalitatief gegaan. ATX Fitness staat vooraan op het gebied van functionele apparatuur in de wat kleinere of middelgrote ruimtes. Aangezien wij vanuit de basisbewegingen als squat, deadlift en benchpress werken en daarna uitbouwen vonden wij het noodzakelijk om twee ATX wall racks aan te schaffen. Ook bij ATX werken ze vanuit de basis. Deze racks kun je uitbouwen naar diverse attachments. Bijvoorbeeld door een landmine met barbell bevestigen aan het rack voor diverse presses of tal van andere bewegingspatronen. Door middel van de multi handles kunnen push-ups of pull-ups uitgevoerd worden. Dan hebben we nog de jammer arms die we van hoog tot laag kunnen bevestigen zodat we vanuit iedere hoek kunnen trekken en duwen. Kortom: allemaal luxe en exclusieve materialen die je in een doorsnee gym niet snel ziet. Komende tijd zullen we jullie via onze social media kanalen meer van deze slimme oplossingen en trainingsvormen laten zien.

Onze visie is de afgelopen vier jaar gevormd door verschillende ervaringen in de fitnessbranche. We hebben gekeken naar de markt om ons heen, geluisterd naar onze klanten en geluiden in de sportschool. Op basis hiervan hebben we iets neergezet wat er in de omgeving van Middelburg nog niet of nauwelijks was. Bij ons kom je sporten als je; 

  • Doelgericht wil trainen met de beste materialen. 
  • In een omgeving wil trainen waar alles schoon, beschikbaar en binnen handbereik is. 
  • In een veilige en vertrouwde omgeving wil trainen, zonder afgeleid of bekeken te worden.
  • Graag een vers kopje koffie of thee drinkt na je workout.
  • Op het gemakje een heerlijke douche neemt na het trainen om daarna fris door te gaan naar je werk of een andere afspraak.

We hopen je snel te mogen verwelkomen in onze gloednieuwe personal trainingsstudio.