Resultaten

Joosje Poortvliet

vrijdag november 1, 2019

Hallo,

Mijn naam is Joosje Poortvliet, ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in Middelburg en ben projectondersteuner bij de Provincie Zeeland.

Eind 2016 ben ik begonnen met krachttraining. Ik wilde heel graag mijn lichaam sterker maken en mijn spieren opbouwen. Ik begon met een (online) coach, een nieuwe sportschool en goede schema’s. 

Al snel werd trainen meer dan het verplichte rondje in de gym. Ik merkte dat ik sterker werd, zag mijn lijf veranderen en kreeg er steeds meer plezier in. Ik voerde langzaam mijn trainingsfrequentie op en trainen werd iets vanzelfsprekends, iets dat erbij hoorde. Niet alleen mijn lichaam deed het goed op de krachttraining, ook merkte ik verschil in mijn hoofd. Ik haalde zoveel voldoening en plezier uit het sporten, was energieker, enthousiast over mijn nieuwe passie en toegenomen kracht. 

Ongeveer 6 maanden geleden merkte ik voor het eerst dat ik voor mijn gevoel geen progressie meer maakte. Ik bleef met de uitvoering van oefeningen rond hetzelfde gewicht zitten, kwam niet verder en miste een stuk techniek om mezelf te blijven ontwikkelen. 

Na een aantal maanden heb ik de keus gemaakt om Personal Training te gaan doen. Ik had iemand nodig die mij de basisprincipes van compoundoefeningen bijbracht en naast me stond om de uitvoering goed aan te leren en te perfectioneren. Via Instagram kwam ik uit bij DC Strength Transforming Training. Ik heb gekozen om contact op te nemen met Dimitri en Charmain, omdat zij praktijkcursussen hebben gevolgd bij Perfect Performance Sports Center, met lesgevers Dogan Tekin en Guy Droog. Ik volgde deze mannen al een tijd op Instagram en hun aanpak en visie rondom krachttraining en powerliften sprak mij aan. Deze werkwijze staat ook bij DC Strength Transforming Training centraal, door het doen van compoundoefeningen goed en functioneel kunnen trainen. 

Na een kennismaking met Dimitri besloot ik al snel een traject bij hem te gaan starten, waarbij ik 3 maanden 1 keer per week Personal Training kreeg. Dimitri stelde een format op waarin vast stond welke oefeningen we per week gingen behandelen en in juni zijn we begonnen. 

In de maanden die volgen hebben we de compoundoefeningen als de squat, benchpress en deadlift behandeld, maar ook andere oefeningen kwamen aan bod, evenals opwarmen en stretchen en oefeningen voor de core. Na ongeveer een maand heb ik besloten ook een schema door Dimitri op te laten stellen, zodat ik de compoundoefeningen op een goede manier, gefocust op techniek en weinig gewicht, in mijn dagelijkse trainingen kon gaan uitvoeren. We zijn nu bijna 3 maanden later en hoewel ik altijd plezier in het sporten heb gehad is er nu nog een stukje passie bijgekomen. 

De nieuwe manier van trainen past heel goed bij me. Ik heb nu een degelijke basis om de compoundoefeningen goed uit te voeren en bouw langzaam de gewichten weer op. Ik sta met meer zelfvertrouwen in de sportschool, omdat ik echt weet wat ik doe en welke oefeningen het meest belangrijk en effectief zijn. 

Maar het meest enthousiast ben ik over mijn Personal Training met Dimitri. Het was zo leuk om met iemand samen te werken die zoveel kennis en passie heeft voor krachttraining en powerliften. 

De komende maanden houden we contact, in ieder geval voor de trainingsschema’s. 

Ik kan Personal Training voor iedereen aanbevelen. Ook als je niet zo’n liefhebber bent van de gym, als je dan toch besluit om te gaan trainen, is het zo goed om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren en het meest effectief te trainen. Geen snelle resultaten die op de lange termijn toch niet blijven, maar een basis voor een mooi, gezond en lange sportleven. 

Joosje Poortvliet

Joosje