Resultaten

Mariska Wisse

vrijdag november 1, 2019

Na vijf jaar ervaring te hebben opgedaan met hardlopen leek het mij leuk om mijn hardlooptraining aan te vullen met krachttraining. De aanleiding om dit te doen is omdat ik voor de derde keer mee wil doen aan de Kustmarathon. Maarja, krachttraining, hoe doe ik dat eigenlijk? Want ik weet hier te weinig over om in te schatten of dat goed samen gaat in combinatie met mijn hardlooptraingen. Natuurlijk kun je via Instagram en Facebook genoeg leuke foto’s en instructievideo’s vinden, maar het vertelt mij niet of ik ook de juiste lichaamshouding aanneem. In het verleden heb ik last gehad van blessures en vanzelfsprekend zit ik daar nu ook niet op te wachten. Ik besloot daarom om op zoek te gaan naar personal training bij mij in de buurt. En na kritisch rond te hebben gekeken sprong  ‘DC Strength Transforming Training’ er voor mij boven uit .

Het intakegesprek had ik met Dimitri. Ik vertelde hem dat ik – vanwege de voorbereiding naar de marathon- fysiek sterker wil worden. Aan de ene kant om blessure zo veel mogelijk te voorkomen, en aan de andere kant om beter te kunnen herstellen na een zware training. Dimitri vertelde dat hij zelf in het verleden ook de kustmarathon heeft gelopen in combinatie met krachttraining. Tijdens het gesprek kon ik merken dat hij precies wist waar ik naar op zoek was. Ik was overtuigd omdat ik vrijwel direct het gevoel kreeg dat ik kon vertrouwen op zijn kennis en ervaring. Daarom heb ik toen besloten om drie maanden met Dimitri te trainen.

Inmiddels train ik nu bijna vijf maanden met Dimitri. Hij is enthousiast, ervaren, deskundig en stelt een veelzijdige training samen die goed past bij mijn eigen hardloopschema voor de kustmarathon. Ik krijg goede begeleiding en ik kan tussendoor altijd met mijn vragen terecht. De training is echt maatwerk, dat wil zeggen dat het is afgestemd op mijn hardloopschema maar ook op hoe fit ik op een bepaald moment ben. Hierdoor heb ik blessurevrij kunnen trainen en dat is mij heel veel waard. Daarnaast heb ik tijdens de lessen vooral geleerd wáárom bepaalde oefeningen juist zo belangrijk zijn.  Ik kan ondertussen wel zeggen dat ik er een nieuwe hobby bij heb. Doordat krachttraining nu een stuk interessanter is geworden vind ik het nu ook ontzettend leuk om te doen. Daarnaast voel ik me er ook goed, gezond en fit door. Ik vind personal training een investering in jezelf waar je veel aan hebt, ook op langere termijn. Als ik DC Strength Transforming Training moet samenvatten dan zeg ik ‘Kwaliteit’. En dat is naar mijn mening ook het minimale wat je jezelf moet gunnen. 

Mariska