Blog /

Voordelen personal training

Voordelen personal training

woensdag oktober 23, 2019

Waarom is het verstandig om een personal trainer te nemen? Het gebruiken van de diensten van een personal trainer kan jouw vele gezondheidsvoordelen bieden op de lange termijn. Een personal trainer is een persoon die samen met jou een individueel plan opstelt op basis van jouw wensen en behoeften en wat praktisch is voor jou. Met praktisch bedoelen wij dat er gekeken wordt hoe de trainingen aangepast kunnen worden op jouw leefgewoontes en andere dagelijkse zaken als werk en sociale gelegenheden.

Door het sporten onder begeleiding met een personal trainer kan jij sneller je doelen bereiken. Die doelen kunnen verschillen van afvallen, spieropbouw, fit worden en technisch beter worden in krachttraining. Door op de lange termijn consistent te sporten en bewegen zal jouw levenskwaliteit verbeteren en ook de kans op blessures worden verminderd. Als personal trainer ben je een professional en heb je kennis van het menselijk lichaam en hoe jij bewegingen correct uitvoert en aanleert bij sporters. Door de begeleiding zal je continue gecoacht worden op juiste houdingen zodat de kans op blessures verlaagd wordt.

Tot slot biedt een personal trainer jou houvast. Wanneer jou motivatie laag is kan een personal trainer jou stimuleren en motiveren om een stapje extra te zetten. Door de vaste afspraak met een personal trainer zal jij ook niet snel overslaan of de sportschool uitstellen.  Je behaalt dus sneller resultaat met een personal trainer en het bespaart jou verder tijd om eindelijk jou doel te bereiken. Zie het als een investering in jou gezondheid, want sport en bewegen zal altijd een groot belang hebben in het dagelijks leven. 

DSCF0216