Resultaten

Peter Wisse

vrijdag november 1, 2019

Als je als 40-plusser je dagen kromgebogen over een gitaar slijt, is het verstandig om de balans te zoeken met lichaamsbeweging. Daarom begon ik een aantal jaren geleden met hardlopen. Alhoewel ik merkte dat mijn conditie verbeterde, kwam ik maar niet van m’n rug en schouder klachten af. Toen mijn vrouw eind vorig jaar bij DC ging trainen, had ik niet gelijk zoiets van: ‘dat wil ik ook!’. Een sportschool en een personal trainer, het was voor mij een onbekende wereld waarbij ik visioenen kreeg van zwetend met halters staan zwaaien begeleid door motiverend bedoeld gescheld. 

Door de positieve verhalen van mijn vrouw, die inmiddels al een paar weken bij Dimitri trainde, heb ik mij in januari van dit jaar aangemeld voor een intake gesprek bij Charmain. Mijn angst visioenen hadden niet verder van de waarheid af kunnen liggen. In plaats van dat mij oefeningen werden opgelegd, informeerde Charmain eerst wat ik voor doelen had. ‘Geen pijn meer in m’n rug en schouders en iets sterker worden’, was mijn antwoord. Vervolgens vroeg Charmain wat ik in het dagelijks leven deed en wat voor lichaamshouding ik daarbij had. Een week later, bij de eerste training, had hij een schema precies afgestemd op mijn situatie en doelen.

Vanaf het begin voelde ik me al op m`n gemak bij de wekelijkse training op maandagochtend. Charmain legt niet alleen uit hoe je en oefening moet doen, maar licht ook toe waarom je het op een bepaalde manier moet doen. Dit zorgt ervoor dat je de vorm beter onthoudt en het dus ook op je trainingsdagen zonder begeleiding beter kunt onthouden. 

Aanvankelijk trainde ik twee dagen in de week, op maandagochtend met Charmain en op woensdag solo. Inmiddels ben ik zo enthousiast geworden dat ik op drie keer in de week zit. Wat ik merk na 7 maanden trainen? Natuurlijk ben ik sterker geworden, maar ik heb ook geen last meer van mijn schouders en rug. Daarnaast merk ik ook dat mijn concentratieniveau nu veel hoger ligt en dat ik nog positiever in het leven sta dan voorheen. 

Zonder de begeleiding van Charmain had ik nooit de oefeningen geleerd die mij mijn doelen hielpen bereiken, daardoor was ik ook niet enthousiast gevonden en had ik zeker niet de drive gevonden om het vol te houden. Daarom raad ik iedereen aan om personal training af te nemen mij Charmain of Dimitri. Het is nooit te laat en het is voor iedereen, beginner of gevorderde.

Peter