Blog /

Ouder worden en krachttraining

donderdag augustus 9, 2018

Het belang van krachttraining voor ouderen wordt nog altijd onderschat. Consistente krachttraining voor ouderen boven de 55 brengt vele voordelen met zich mee. Naarmate je ouder wordt verslechtert je botdichtheid, spiermassa en je hart en- vaatstelsel. Door middel van krachttraining wordt achteruitgang tegengehouden of juist verbeterd. Twee keer in de week een krachttraining is genoeg om fit en vitaal te blijven. Hierdoor verbetert tevens jouw levenskwaliteit in de oudere jaren. 

Het is heel belangrijk dat de intensiteit met training langzaam wordt opgebouwd zodat het blessurerisico zo klein mogelijk wordt gehouden. Ook is het onnodig om direct aan de gang te gaan met extra trainingen omdat dan overbelasting ontstaat. Hier komt het belang van een goede trainer van pas. Als je 60plus bent is het nog steeds mogelijk om spiermassa op te bouwen. Fitness is voor iedereen weggelegd mits jij goed wordt begeleidt en goed gestimuleerd wordt door jouw omgeving.

Onze missie is door krachttraining de levenskwaliteit van onze sporters te verbeteren. Door middel van een uitgebreid intake gesprek kunnen wij voor jouw het juiste plan op stellen om zo aan de slag te gaan. Ken jij iemand of ben jij diegene die graag aan de slag wil met krachttraining? Stuur ons gerust een bericht of kom langs bij Basic-Fit Middelburg om over de mogelijkheden te praten.